Grolsch, wie kent het niet? Dit biermerk heeft een rijke geschiedenis en is geliefd bij velen. Het is een oer-Hollands bier dat al sinds 1615 gebrouwen wordt in de stad Enschede, in het oosten van Nederland. Maar wat maakt Grolsch nu zo bijzonder?

Ten eerste is er natuurlijk de karakteristieke beugelfles. Het is een iconisch symbool geworden voor Grolsch en is herkenbaar voor iedereen. Het openen van de beugel is een klein feestje op zich en geeft een extra dimensie aan het drinken van dit bier.

Maar het is niet alleen de fles die Grolsch uniek maakt. Het bier zelf heeft een heerlijke, verfrissende smaak. Grolsch wordt gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, een Duitse brouwtraditie die stelt dat bier alleen gemaakt mag worden van water, mout, hop en gist. Deze pure ingrediënten zorgen voor een zuivere en volle smaak.

Daarnaast heeft Grolsch een breed assortiment aan bieren. Van de klassieke Grolsch Premium Pilsner tot de speciaalbieren zoals Grolsch Weizen en Grolsch Radler. Voor ieder wat wils dus!

Maar laten we vooral niet de Grolsch Kanon vergeten. Dit bier heeft een alcoholpercentage van maar liefst 11,6% en is daarmee een van de zwaarste bieren van Nederland. Het is een bier om rustig van te genieten en is een echte aanrader voor de liefhebbers van krachtige bieren.

Kortom, Grolsch is een biermerk met een rijke historie, een unieke beugelfles en een heerlijke, verfrissende smaak. Proost!

India Pale Ale, beter bekend als IPA, is een biersoort die de laatste jaren enorm populair is geworden. Maar wat maakt dit bier nu zo bijzonder?

IPA is ontstaan in Engeland en werd oorspronkelijk gebrouwen om naar de Britse koloniën in India te exporteren. Om het bier langer houdbaar te maken tijdens de lange zeereis, voegden de brouwers extra hop toe. Dit zorgde niet alleen voor een langer houdbaar bier, maar ook voor een intense hopbitterheid en een uitgesproken aroma.

De smaak van IPA is dan ook kenmerkend voor zijn hopexplosie. Het heeft een bittere, citrusachtige smaak en een kruidig aroma. Dit maakt het bier zeer geschikt voor de liefhebbers van uitgesproken smaken.

Maar IPA’s zijn er in vele varianten. Zo heb je bijvoorbeeld de West Coast IPA, die bekend staat om zijn intense hopbitterheid en fruitige aroma’s. Of de New England IPA, die juist een troebele, fruitige en zachte smaak heeft. Er is dus voor ieder wat wils!

IPA’s zijn ook geliefd onder bierliefhebbers vanwege het hoge alcoholpercentage. De meeste IPA’s hebben een alcoholpercentage van rond de 6 tot 7%, maar er zijn ook varianten die nog hoger gaan. Dit maakt het bier ideaal om rustig van te genieten en langzaam te ontdekken.

Kortom, IPA is een biersoort met een rijke geschiedenis, een intense hopbitterheid en een uitgesproken smaak. Voor de liefhebbers van hop is dit bier een absolute aanrader!

Tripel bier, wie heeft er nog nooit van gehoord? Dit Belgische bier staat bekend om zijn gouden kleur, volle smaak en hoog alcoholpercentage. Maar wat maakt tripel bier nu zo speciaal?Grolsch: het verfrissende bier uit het oosten

Om te beginnen is er natuurlijk de naam. Een tripel verwijst naar de hoeveelheid ingrediënten die gebruikt worden tijdens het brouwen. In vergelijking met een gewoon bier worden er bij een tripel drie keer zoveel graan en hop gebruikt. Dit resulteert in een rijkere smaak en een hoger alcoholpercentage.

De smaak van een tripel is dan ook vaak complex en vol. Het heeft vaak zoete, fruitige en kruidige tonen, gecombineerd met een lichte bitterheid. Dit maakt het bier zeer geschikt om te combineren met verschillende gerechten, zoals kazen, vis en gevogelte.

Daarnaast heeft tripel bier vaak een hoger alcoholpercentage dan andere b